Hiển thị các bài đăng có nhãn Ungulate. Hiển thị tất cả bài đăng
Hiển thị các bài đăng có nhãn Ungulate. Hiển thị tất cả bài đăng

Thứ Tư, 9 tháng 4, 2014

Odocoileus hemionus
The Mule Deer is a species that has a large range spanning across the western half of North America.They are named for their large, Mule-like ears and can be further identified by their black-tipped tails.

Mule Deer are an incredibly adaptable species. They live in grasslands forests, and even deserts, and are able to consume whatever vegetation is available in those areas in order to satisfy their nutritional needs.

Food supply dictates the movements of these Deer, but so does the rut season. Each fall males will fight each other for the breeding rights of females within a territory. They move from place to place breeding with as many females as they can (and if they do not get pregnant the female will mate with more than one male). At the end of the season the males lose their antlers and begin to grow a new pair that will be ready for battle next rut season.

Female Mule Deer typically give birth to twins, but a new mother may have only one fawn. Fawns are born in spring and will stay with their mothers through summer, leaving when the fall rut begins again.

Mule Deer are very widespread and have a large overall population. They are listed as being of least Concern.

IUCN Status : Least Concern
Location : North America
Size : Shoulder height around 40in (1m), Weight between 200-350lbs (90-158kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Cervidae -- Genus : Odocoileus-- Species : O. hemionus
Image :  Oregon Dept of Fish and Wildlife

Thứ Sáu, 7 tháng 3, 2014

Today's animal has some pretty amazing headgear-- just look at it! The Ankole-Watusi breed of Cattle is known for it's massive horns that can grow more than 8ft from tip to tip. Those horns are used both for defense, and for helping to keep the animal cool in the warm climate it originates from.

This particular breed originated in Africa, and pictures of its ancestors (Sanga Cattle) go back to the days of the Pyramids. The reason for the hyphenated name is because groups in Uganda, Rwanda, and Burundi have different names for the same animal. Hyphenating was the easiest naming option!

Traditionally, Ankole-Watusi cattle were used mostly for their milk. That is because in many places they held more value to their owners alive than dead. Today, there is a registry for the breed in the United Sates, and its purpose is being expanded on. The Registry hopes to promote this breed, and to keep it from extinction.

IUCN Status : Domesticated
Location : Africa
Size : Weight around 1,200lbs (540kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Bos-- Species : B. primigenius
Image : Beckstei

Thứ Năm, 6 tháng 3, 2014

Gazella leptoceros
Rhim Gazelles are also known as Slender-horned Gazelle, because of the two thin horns that both males and females posses. In males, these horns can reach around 16in in length, while females top out around 1ft.

Rhim Gazelles are also the palest of the different Gazelle species. They have light colored backs, a thin band of darker brown, and pale undersides. Their coloration helps them to blend in with their Sahara Desert surroundings, where they live a nomadic lifestyle in search for food.

This species was once abundant through their African range, but now it is estimated that only a few thousand remain in the wild, with less than 200 in captivity worldwide. They are most abundant in the countries of the northern Sahara, but their population is on the decline due to habitat loss, warfare, and hunting.

IUCN Status : Endangered
Location : Sahara Desert
Size : Shoulder height up to 2ft (64cm), Weight up to 66lbs (30kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Gazella-- Species : G. leptoceros
Image : TheOnlineZoo

Thứ Hai, 3 tháng 3, 2014


Today let's learn about the Sumatran Rhinoceros, a very unusual mammal that is also in grave danger of extinction.

Sumatran Rhinos are the smallest Rhino species. They are also the only Rhinos to be covered in bristly hairs from head to toe. The hair helps them out in their muggy, insect-filled rainforest habitats-- mud sticks to the hair, and the caked on dirt keeps bug bites away!

Dicerorhinus sumatrensis
Sumatran Rhinos also have very small horns, especially when compared to those of their African cousins. Sadly, the small size is not enough to keep poachers away-- these Rhinos have been ruthlessly hunted to the point of near extinction.

Today, there are less than 400 Sumatran Rhinos in the entire world, including thsoe kept in captivity. They don't breed well in captivity either, which makes repopulating the species an uphill climb. A calf born at the Cincinnati Zoo in 2001 was the first captive birth in 100 years!

Poaching isn't the only threat to the species. Habitat loss has also played a massive role. The Sumatran Rhinos are very secretive and solitary animals, and the dense forests of Southeast Asia have been disappearing due to human encroachment and agriculture. Once upon a time you could find these guys in Thailand, India, Cambodia, and parts of China. Today they are restricted to a few fragmented groups on Borneo, Sumatra, and on the tip of the Malay Penninsula.

IUCN Status : Critically Endangered
Location : Southeast Asia
Size : Height up to 4.5ft (1.4m), Weight up to 1,800lbs (800kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Perissodactyla
Family : Rhinocerotidae -- Genus : Dicerorhinus -- Species : D. sumatrensis
Image : 26Isabella, Ltshears

Thứ Năm, 20 tháng 2, 2014

The Friesian is a breed of horse that originated in the Friesland province of the northern Netherlands. Their ancestors were war horses that could carry men in full suits of armor, but as the centuries went by and the need for heavy armor went away, they lightened in weight and took on uses in agriculture and harness work.

They nearly went extinct a handful of times, as the needs of the people dictated the types of horses needed. This meant that Friesians were crossbred with other breeds, diminishing the pure-blooded genepool. In 1913 an official registry was founded to promote and continue the bloodline, and today all Friesians can trace their ancestry back to a single foundation sire who was born in 1885.

Today, the Friesian is an interesting step between a heavy draft horse and a light riding horse. They are powerful horses, but are remarkably agile and swift on their feet. They are becoming popular in Dressage due to their exceptional movement and easy to train demeanor. Friesians are also incredibly popular in the film industry. Seen a large black horse in a movie recently? It was probably a Friesian!

Friesians stand anywhere from 15 to 17 hands at the shoulder. They should be totally black in color-- only a very small white forehead marking is permitted. Sometimes they are seen in brown, but it is a penalized color in competitions. They have thick, long, wavy manes and tails, and "feathers" at their hooves.

Status : Domesticated
Location : Originated in the Netherlands
Size : Height up to 17 hands (1.7m)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Perissodactyla
Family : Equidae -- Genus : Equus-- Species : E. ferus-- Subspecies : E. f. caballus
Image : Daisyree Bakker, Just Chaos

Thứ Năm, 13 tháng 2, 2014

Sylvicapra grimmia
The Common Duiker is a species of antelope native to Africa. They are sometimes also referred to as Grey Duikers because of their grey-brown coats.

Common Duikers are small, standing less than 2ft tall at the shoulder. They are found in most of southern Africa, preferring grassland habitats.

Socially, these antelope typically live alone, though sometimes they travel in pairs. Males are very territorial, and will attack any other male who comes within his land tract. Breeding

Common Duikers are nocturnal, doing most of their feeding between the dusk and dawn hours, and then resting in tall grasses during the day. They consume different seeds, grasses, leaves, and fruits. Amazingly, they will occasionally eat other animals as well! Insects, frogs, and even small birds and mammals have been eaten by Duikers!

The name "Common Duiker" really does suit them, as they are one of the most successful members of the Bovidae family in Africa. They have a huge range and a large population size.

IUCN Status : Least Concern
Location : Africa
Size : Height up to 20in (50cm), Weight up to 55lbs (25kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Sylvicapra -- Species : S. grimmia
Image : Ton Rulkins

Thứ Tư, 18 tháng 12, 2013

Camelus dromedarius
Did you know that the Dromedary Camel was domesticated 4,000 years ago? There are around 13 million of these beasts of burden living around the world-- most notably in Africa, the Middle East, and in the deserts of Australia.

Most of these camels are either living as domesticated creatures, or they are surviving in feral populations. Australia, for example, had several thousand camels imported during the late 19th and early 20th century. Today there are nearly a million living in feral groups across the dry western half of the continent. These feral groups live in herds of around 20 individuals, though much larger packs have also been observed. The Camels feed on whatever vegetation they can find, including prickly, thorny plants.

Dromedary Camels are well suited to desert life. Their single hump can store up to 80lbs of fat, which converts to energy when food or water is unavailable. They are masters of co
nserving their energy, and can travel over 100 miles without any extra water! And when they do drink, they drink very fast-- Dromedary Camels can take in 10 gallons of water in as many minutes! Other desert adaptations include their long, double-rowed eyelashes (perfect for keeping sand out), closeable nostril holes, and thick feet with pads that can spread to provide traction and stability over uneven surfaces.

A Dromedary Camel can live to be 40 or 50 years old, and they reach sexual maturity by the age of 4. Young Camels are born without their humps, because they haven't consumed enough extra fuel to fill it with fat.

As adults, the Dromedary Camels are creatures that serves many purposes. They are excellent pack animals, they can pull plows and carts, and they can carry passengers. They also provide milk, meat, and fibers.

Status : Domesticated
Location : Africa, Asia, Australia
Size : Height up to 7ft (2.1m), Weight up to 1,500lbs (680kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Camelidae -- Genus : Camelus-- Species : C. dromedarius
Images : Public Domain, Witoki

Thứ Hai, 16 tháng 12, 2013

Tetracerus quadricornis
The Four-horned Antelope is named for the four permanent horns that are found on the males' skulls. That trait actually makes them unique among living mammals. yes, there are some breeds of sheep that have multiples horns, but those are not guaranteed. The male Four-horned Antelope always has that number!

These Antelope are also interesting because of their small size-- they stand less than 2ft tall, which makes them the smallest Bovids in Asia.

When it comes to behavior, the Four-horned Antelope is a solitary creature that feeds on fruits, leaves, and flowers. Males and females remain apart until the breeding season, where the sexes will perform courtship rituals like kneeling and strutting in order to select mates. The gestation period lasts about 8 months, after which one or two young are born. The offspring remain with their mother for about a year, and reach sexual maturity themselves at about 2 years of age.

The species is found in only two countries, India and Nepal, and they are listed as Vulnerable by the IUCN. Their unique horns make them popular hunting targets, and habitat loss has been dimishing their habitat. At present there are around 10,000 individuals left in the wild.

IUCN Status : Vulnerable
Location : South Asia
Size : Height up to 2ft (60cm)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Tetracerus -- Species : T. quadricornis
Images : Kalyan Varma

Thứ Sáu, 8 tháng 11, 2013

Panolia eldii
The Eld's Deer is an endangered mammal that lives in only three isolated populations in south and southeast Asia. These three groups are distinct enough to be considered different subspecies, and all three face dangers from hunting, habitat loss, and lack of genetic diversity.

Eld's Deer are sometimes called Brow-antlered Deer, and they have very slender bodies and large ears. Males also have distinctive curved antlers that are regrown each year.

Outside of the breeding season the Deer tend to be solitary. They feed on different grasses and wetland plants, and are active throughout the day. When it comes time to breed, the females will gather up into groups of up to 50, and males will compete with one another for breeding rights. The gestation period lasts about 8 months, and a single fawn is born.

Sadly, these deer aren't doing too well. They occur in a few protected areas, but there is inadequate funding to keep those locations safe, and insufficient manpower to deal with poaching. The deer are also so fragmented that inbreeding is common, which weakens the genetic diversity and causes health issues within the group.

IUCN Status : Endangered
Location : Southeast Asia
Size : Height up to 50in (1.3m), Weight up to 380lbs (172kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Cervidae -- Genus : Panolia-- Species : P. eldii
Image :  Raul654

Thứ Ba, 5 tháng 11, 2013

Toxodon
A couple million years ago there were all sorts of gigantic mammals living in North and South America, including the Toxodon. This beat, which weighed over 3000lbs, and measured up to 9ft in length, inhabited the South American plains until about 10,000 years ago.

From its skeleton you might think that Toxodon was a Rhinoceros. But such is not the case. Amazingly, Toxodon belonged to a now completely extinct order called Notoungulata. All animals in that Order are examples of convergent evolution-- they looked and behaved the same as other creatures that they weren't related to at all!

Even though Toxodon and modern Rhinos weren't related, they still had a lot in common. They were very large, they had stout, powerful bodies, and they feed on leaves and other plants. Toxodon was even hunted by humans. Several fossils have been found with arrowheads in the vicinity, proving that these animals were prey for early humans. Hunting may have also played a major role in their extinction-- one theory on the decline of Megafauna is that human hunting wiped them all out!

Status : Extinct, Lived 2.6million to 10,000 years ago
Location : South America
Size : Length up to 9ft (2.7m), Weight up to 3,300lbs (1500kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : †Notoungulata
Family : †Toxodontidae -- Genus : †Toxodon
Image : Richard Owen

Thứ Ba, 29 tháng 10, 2013

Cephalophus silvicultor
Today we'll learn about the largest, and the most widespread of the Duiker species-- the Yellow-backed Duiker. Identifiable from the patch of yellow fur on their otherwise brown backs, these Antelope can weigh over 100lbs-- ten times that of their tiniest cousin.

You'll find the Yellow-backed Duikers in Central and Western Africa. They live in dense forests, forming monogamous breeding pairs and marking off small territories by using scent marks and vocalizations. Each year one or two uniformly brown calves are born, and their parents hide them in the vegetation for the first 1-2 weeks of life. After that they grow quickly, and are weaned by 6 weeks. It will take about seven months for their yellow back stripe to appear.

Yellow-backed Duikers have an interesting diet. They eat mostly fruit (about 75% of their diet), but they will also forage on leaves, nuts, bark, and even other animals! They have been observed eating birds and lizards in the wild, though other animals make up a very small percentage of their overall intake.

The IUCN has the Yellow-backed Duikers listed as "Least Concern," though their population is under strain for habitat loss and hunting. They require very dense forests in order to stay hidden, and those are frequently being thinned out to make room for agriculture.

IUCN Status : Least Concern
Location : West and Central Africa
Size : Length up to 4.5ft (1.4m), Weight up to 130lbs (59kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Cephalophus -- Species : C. silvicultor 
Image : KCZoofan

Thứ Tư, 9 tháng 10, 2013

Hyelaphus kuhlii
Today's animal is the Bawean Deer, which is also sometimes referred to as the Bawean Hog Deer or Kuhl's Deer. These ungulates are found on only one small Indoneasian island, Bawean, and are at a very high conservation risk.

Hunting by both humans and predators have historically keep the Deer population low, but now habitat loss and climate change have been added to the list of dangers and the Deer are considered to be Critically Endangered.

The Bawean Deer are small and brown, with their fawns having a spotted pattern. Males also posses antlers that come in handing when fighting for mates or territory. The Deer usually live alone or in very small groups, and they use a series of barks and squeaks to communicate. These vocalizations serve many purposes, like reuniting a mother and her fawn, or as a challenge call between males. Interestingly though, they don't seem to have an alarm sound for danger-- they just quietly run away.

There are around 250 Bawean Deer left in the wild, and hunting has been outlawed since 1977. There is still hope for the species, but it will definitely be an uphill battle!

IUCN Status : Critically Endangered
Location : Bawean, Indonesia
Size : Height up to 2.3ft (70cm)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Cervidae -- Genus : Hyelaphus-- Species : H. kuhlii
Image : Bardrock

Thứ Năm, 26 tháng 9, 2013

Ammodorcas clarkei
The Dibatag is sometimes called "Clarke's Gazelle," though that name is misleading as they are not true Gazelles at all. They actually belong to their own genus entirely.

You've probably never heard of this Antelope (I know I hadn't until researching this) because they hail from an unstable and arid part of the planet, and because there are no captive populations whatsoever. If you wished to seek them out you would have to travel to the dry grasslands of Somalia and Ethiopia where they tend to be solitary or live in very small groups-- their mating system is unknown.

Their name comes from the Somali for "erect tail," because they lift their relatively long (up to 1ft) black tails when fleeing danger. They also have white facial stripes and dark horns, giving them markings that are similar to a true Gazelles.

 The Dibatag is listed as Vulnerable because human settlement and conflict has reduced their population to only a few thousand living members. They are also hunted for their meat and hides.

IUCN Status : Vulnerable
Location : Ethiopia, Somalia
Size : Body length up to 66in (1.7m)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Ammodorcas -- Species : A. clarkei
Image : Joseph Smit

Thứ Bảy, 4 tháng 5, 2013


Today was the Kentucky Derby, the first of the races that form that American Triple Crown. The elusive award has only been won 11 times, with the last occurrence way back in 1978.

Many of the horses to win this title have names that are remembered by history  Secretariat. Affirmed. War Admiral. Sadly, the very first winner, Sir Barton, has not fared as well in the memory of the sport.

He won the Crown during the 1919 season. And amazingly, Sir Barton was an incredible longshot. As a two year old he entered six races and won none of them, and was eventually sold. His first race as a three year old actually was the Kentucky Derby, and he was entered to be the pacemaker for his much more regarded stablemate Billy Kelly. But being a pacemaker just wouldn't do for the chestnut Thoroughbred. He led the entire race and won by 5 lengths.

Back then, the time between Triple Crown races was far shorter, and Sir Barton entered and won the Preakness that same week! Only a few weeks after that he entered and won the Belmont Stakes as well, setting an American record and obtaining the first Triple Crown in only 32 days.

Sir Barton did actually race as a four year old, including a match race with Man O' War that he lost. He retired after that season and was put to stud for a number of years, ac
hieving moderate success. In the 1930s he ended up at working for the U.S. Army Remount Service in Nebraska, and was eventually sold to a rancher in Wyoming. He died in 1937.

Sir Barton only made $116,000 during his racing career, wining only 13 races of 31 starts. He was certainly not the winning-est of the Triple Crown winners, but he was the first! He was elected to the racing Hall of Fame in 1957.

Thứ Tư, 24 tháng 4, 2013

Rucervus duvaucelii
The Barasingha is a medium-large Deer that is found in the swamps, marshlands, and grasslands of southern Asia. In fact, they are sometimes referred to as "Swamp Deer."

On average, the Barasingha live in groups of around 10-20 deer, though during the breeding season these herds can become much larger. At that time the males will fight fiercely for the right to breed with large harems of females. Their large antlers that have as many as 20 tongs are instrumental in these fights.

Sadly, these Deer are now considered Vulnerable, and are no long found at in in large portions of their historical range. It is estimated that 3,000-4,000 remain in the wild. Poaching is a big factor in the decline, as is habitat loss. Not only do these eat the tall grasses that are being destroyed, but they also rely on those grasses to hide their young.

Interestingly, though these Deer are rare in their natural habitat, they are bred for stock hunting in some parts of the United States. Permits to hunt them on these private reserves can cost as much as $6,000. While this sounds really morbid, portions of those high fees in Texas are actually going to fund conservation back in India. In fact, the exotic hunting industry is one of the largest financial supporters of Barasingha Conservation on the planet!

IUCN Status : Vulnerable
Location : South Asia
Size : Height up to 53in (1.3m), Weight up to 600lbs (272kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Cervidae -- Genus : Rucervus -- Species : R. duvaucelii
Image : F. Spangenberg

Thứ Bảy, 20 tháng 4, 2013

Kinder Goat
The Kinder Goat is actually a very new breed that has only existed for a few decades. It was created in 1985 when two Nubian Goat does were left without a mate on their farm in Washington State. The farm owners allowed their Pygmy Goat Buck to do the breeding instead, and not long after the first Kinder Goats were born.

This breed is dual purpose-- they can be raised for their milk or their meat, and are ideal for very small farms. They produce large amounts of milk with a high (7%) butterfat percentage, and tend to be more muscular than the dairy-specific Nubian goats. Size-wise, they are right between their two ancestors. They can reach 150lbs, and stand about 2.5ft tall.

Kinder Goats come in many different colors, and have the luxury of being able to breed year-round. They are also known for their multiple births-- triplets and quadruplets are actually very common to the breed.

Status : Status
Location : United States
Size : Shoulder height up to 28in (71cm), Weight up to 150lbs (68kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Capra -- Species : C. aegagrus -- Subspecies : C. a. hircus
Image : Herr Beethoven

Thứ Hai, 15 tháng 4, 2013


Contrary to the name, Goitered Gazelles do not all have thyroid gland conditions. However, the males of the species do have throats that enlarge during breeding season, and their necks can resemble Goiter. They use those throat sacs to create loud courtship bellows.

You'll find these Gazelles in the Middle East and in parts of Central Asia, and there are four recognized subspecies. They live in dry plains and deserts, and are most active at dusk and dawn (the rest in the shade during the hot daytime). Luckily, they are able to get most of their water from the plants that they eat, so they do not have to worry too much about finding additional water in their dry habitat.

Goitered Gazelles are very fast, and can run as swiftly as 36mph. They are also unusual among Gazelles in that the females do not normally have horns (they do in other species). However, like many of their relatives, these antelope live in small groups that migrate seasonally.

IUCN Status : Vulnerable
Location : Middle East and Central Asia
Size : Shoulder height up to 32in (80cm)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Gazella -- Species : G. subgutturosa
Image : kallerna

Thứ Sáu, 1 tháng 2, 2013

Tragelaphus strepsiceros
The Greater Kudu is one of the largest Antelope species out there, which the largest males standing over 5ft tall at the shoulder and weighing over 600lbs. They sport horns that equally as impressive in size-- the record is 72in.

You'll find the Greater Kudus in southern and eastern Africa, where they inhabit scrub woodlands. Their brown coloration and white stripes allow them to remain camouflaged within these woody surroundings. The Kudus are most active at dawn and dusk, and spend the daytime hours hidden in these forested areas. However, their stripes are not their only defensive mechanism; they also sport very large ears that allow them to hear approaching danger. When alerted, the Antelope can try and bound away to safety.

Female Greater Kudus tend to live in moderately sized groups with other females and offspring. Most mature males are solitary, and will only join up with these herds during the breeding period that corresponds with the end of the rainy season. Males will fight, locking their large horns together, in order to claim breeding rights over the females. Generally only one calf is born at a time, and their birth happens during the season where the grass is highest. This allows the newborns to stay hidden and safe from predators.

Greater Kudus have an interesting relationship with humans. On the one hand, their large size and incredible horns make them prime trophy targets for hunters. But on the other hand, agricultural development and irrigation has allowed them to spread into areas that were once too dry for them to survive in. Overall they are listed as being of Least Concern.

IUCN Status : Least Concern
Location : Africa
Size : Height up to 5ft (1.5m), Weight up to 600lbs (272kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Tragelaphus -- Species : T. strepsiceros

Thứ Năm, 17 tháng 1, 2013

Heck Cattle
Way back we talked about the Aurochs, a now-extinct species of Cattle that once lived throughout Europe.  The Heck Cattle are an attempt to recreate the massive Aurochs by back breeding the animals until they resemble their ancestral form.

This project isn't recent... it actually started back in the 1920s in Germany. Two brothers, Heinz and Lutz Heck, developed programs in Munich and Berlin respectively. Interestingly, these programs were, in part, supported by Nazi leader Hermann Göring.

The two brothers used different breeds in their methodology-- Heniz used Friseians, Hungarian Greys, Scottish Highlands, and a handful of other breeds, while Lutz focused more on French and Spanish Fighting Cattle. The results were actually very similar, producing calves in only a few generations that looked like the images of Aurochs from old cave paintings and representations. However, after WWII the Berlin line was lost.

There has always been controversy over the Heck Cattle project, and not only because of its benefactor. Other scientists have criticized the brothers' messy methodology, and their quick proclamation of results. There is also the fact that many other cattle breeds resemble the Aurochs even better than the Heck Cattle do. There is even a newer project, the TaurOs Programme, which is worker to create a better Aurochs.

There are still Heck Cattle today, though most remain in Europe. Of the estimated 2,000 of them, many live in nature preserves. This is because of the Heck's claims that these animals were resurrected wild animal, and thus should be left in nature as the Aurochs were.

Status : Domesticated
Location : Originated in Germany
Size : Height up to 4.5ft (1.4m), Weight up to 1,300lbs (600kg)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Bos -- Species : B. primigenius

Thứ Bảy, 12 tháng 1, 2013

Kobus megaceros
Lechwe is the Bantu word for Antelope, which is what today's animal happens to be. These Endangered ungulates hail from only a few locations in East Africa.They are actually considered to be sacred creatures by some peoples in Sudan. Their primary habitats are marsh and swampland areas.

The Nile Lechwe are very social creatures. They create many different vocalizations, including calls to identifies mothers and children, calls to signify threats, and calls that are used during the breeding season.

Males and females actually look quite different, and not just in size. Though they are all born the same color, the males grow a very dark chocolate brown as they mature, along with growing horns. Females lack horns, and stay a creamier light brown color.

Sadly, habitat loss and hunting have decreased the overall population, and they are now listed as Endangered by the IUCN. Conservation measures are difficult to maintain, due to all of the political turmoil in teh surrounding region.

IUCN Status : Endangered
Location : East Africa
Size : Shoulder Height up to 41in (105cm)
Classification : Phylum : Chordata -- Class : Mammalia -- Order : Artiodactyla
Family : Bovidae -- Genus : Kobus -- Species : K. megaceros